Tijd voor Sinterklaas! Met deze drie films kom je sowieso in de stemming

Sinterklaas, pepernoten, Sinterklaasfilms

Sinterklaas is weer in het land! Tijd om in de juiste stemming te komen dus. En natuurlijk draait het Sinterklaasjournaal allang weer op volle toeren en draait er een nieuwe Sinterklaasfilm in de bioscopen, maar er is meer. Je kunt ook thuis fijne films streamen, voor als het Sinterklaasjournaal is afgelopen en je de nieuwe film al hebt gezien. Wij geven je drie tips voor fijne Sinterklaasfilms.

De Grote Sinterklaasfilm

Natuurlijk, er draait nu een Grote Sinterklaasfilm in de bioscoop, namelijk Gespuis in de Speelgoedkluis. Maar twee jaar geleden verscheen de allereerste Grote Sinterklaasfilm, met Bram van der Vlugt nog in de hoofdrol. In deze film zitten Sinterklaas en de Pieten met een groot probleem. Het kasteel van Sinterklaas staat namelijk op instorten. Daarom moet het kasteel gesloopt worden en moeten Sinterklaas en de Pieten op een camping logeren. Je begrijpt zelf al dat dat de nodige uitdagingen oplevert.

Ook leuk: deze film heeft Peter R. de Vries er ook nog in zitten! Hij speelt in deze film een detective.

De Grote Sinterklaasfilm kun je streamen op Videoland of via Pathé Thuis, waar je 2,99 euro betaalt. 

De Club van Vijf

We vieren Sinterklaas over het algemeen gewoon in de winter. Maar dat betekent niet dat alle Sinterklaasverhalen ook in de winter afspelen. De Club van Vijf speelt zich bijvoorbeeld in de zomer af, als Sinterklaas lekker in Spanje zit.

De film gaat over een vriendengroep die een groot mysterie over Sinterklaas ontdekt. Er blijken namelijk duistere krachten aan het werk die de Sinterklaasvieringen generaties lang kunnen aantasten. Er zit dus maar één ding op: kom achter de waarheid en stop de gemene krachten!

De Club van Vijf stream je via Pathé Thuis, waar je 2,99 euro betaalt. 

Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer

Bloem krijgt in deze Sinterklaasfilm wel een hele bijzondere eer: ze mag op het paard van Sinterklaas rijden! Maar als het dan eindelijk zo ver is, verliest Amerigo zijn magische hoefijzer. Een groot probleem, want zonder dat hoefijzer kan hij de daken niet op.

Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer stream je via Pathé Thuis, waar je 2,99 euro betaalt, en via Videoland

Bonus: De Kleine Grote Sinterklaasfilm

Heb je geen zin om naar de bioscoop te gaan, maar wil je wel een gloednieuwe Sinterklaasfilm zien? Goed nieuws! Op Videoland is exclusief De Kleine Grote Sinterklaasfilm verschenen, met Robert ten Brink in de hoofdrol. Deze film speelt zich af in november, als Sinterklaas en zijn Pieten zich klaarmaken om naar Nederland te komen. Maar als Sint en zijn Pieten op de open zee zijn aangekomen, ontdekken ze dat er allemaal belangrijke spullen missen. Bovendien ze vermoeden dat er een extra persoon op de boot zit. En dan komt de boot ook nog eens midden op zee stil te liggen. Met andere woorden: paniek!

Foto: Shutterstock.com