Raak nooit meer je portemonnee kwijt dankzij de Tile Slim

Tile Slim

Dankzij Bluetooth 4.0 zijn er heleboel nieuwe gadgets op de markt gekomen die samenwerken met je smartphone en relatief weinig stroom verbruikten. Het bekendste voorbeeld zijn de vele fitnesstrackers, maar we zien de afgelopen ook jaren ook een heleboel slimme tags die je aan je spullen kunt hangen. Je telefoon geeft een signaal als hij de verbinding met bijvoorbeeld je sleutelbos verliest en vaak hebben ze ook een ingebouwd alarm voor het geval je het voorwerp met zo’n tracker zoekt.

Er zijn inmiddels allerlei startups en crowdfundingprojecten geweest. Zelf heb ik bijvoorbeeld via Kickstarter geïnvesteerd in StoneTether dat een paar ton heeft opgehaald, maar vorige week aangaf failliet te zijn. Blijkbaar is het maken van zo’n tracker moeilijker dan gedacht of ik heb te maken gehad met mijn eerste oplichtingszaak op Kickstarter…

Gelukkig zijn er andere bedrijven die een stuk succesvoller te werken gaan, zoals Tile. Zij hebben een succesvolle tracker gemaakt die je 25 euro kost en die prima werkt. Hij bevat handige extra functies, zoals het feit dat hij automatisch verbinding maakt de smartphone van andere Tile-gebruikers als je zelf buiten het Bluetooth-bereik van de tag bent. Jij krijgt dan een seintje met de locatie, de ander merkt hier niks van en helpt jou dus onbewust met het terugvinden van je spullen. Daarnaast is er de mogelijkheid om via de Tile je telefoon geluid te laten maken, als je juist die bent kwijtgeraakt.

Tile Slim

Tile Slim Laying Angle

Op de IFA tonen de makers dit jaar hun tweede tracker: de Tile Slim. Deze is een stuk dunner dan zijn voorganger, 2,4 milimeter, waardoor je hem bijvoorbeeld makkelijk in je portemonnee kunt stoppen of vast kunt plakken aan een tablet of laptop.

Ondanks het feit dat hij zo compact is, gaat de ingebouwde batterij een jaar mee. Je kunt hem helaas niet zelf opladen of vervangen. In plaats daarvan hebben de makers reTile bedacht: je krijgt korting op een nieuwe Tile door je oude op te sturen.

De Tile Slim kost 30 euro, maar als je veel apparaten wil voorzien van zo’n tag dan kun je ook een 4-pack kopen voor 100 euro.