Tim Cook: ‘Apple Watch maakt autosleutels overbodig’

Sinds bekend werd dat de Apple Watch een stuk minder gezondheidsfuncties krijgt dan gepland, is de kritiek op Apple’s horloge flink toegenomen. Volgens diverse critici is de Apple Watch ‘niet vernieuwend’ en zijn de functionaliteiten van het horloge ‘beperkt’.

Tijdens een interview met The Telegraph werd de CEO van Apple, Tim Cook, gevraagd wat de Apple Watch nou eigenlijk te bieden heeft. Naast de bekende functies die al eerder uitlekten, onder andere op het gebied van gezondheid, kwam de CEO ook met een nieuwe onthulling.

Volgens Cook is de Apple Watch zo ontworpen dat het autosleutels overbodig gaat maken. Apple vindt het tijd worden dat we voorgoed afrekenen met onhandige, grote sleutelbossen en heeft de Apple Watch uitgerust met een ‘car unlock’ functie. Zodra gebruikers binnen een bepaalde afstand van de auto zijn, kunnen zij de autodeuren ontgrendelen via de Watch.

Geheel verrassend hoeven we de functie overigens niet te noemen, zo blijkt dat Apple al langer een patent op zak heeft om autodeuren te ontgrendelen via een iPhone.

apple patent

Cook liet overigens niets los over een eventuele (zelfrijdende) auto van Apple. Volgens geruchten werkt Apple aan een eigen auto, maar het bedrijf heeft vooralsnog niets bevestigd.

Tijdens het interview ging Cook nog maar eens in op het feit dat de Apple Watch voldoende functionaliteiten bevat. Liet Cook eerder al weten dat hij verwacht dat Apple Watch een succes gaat worden, nu benadrukte hij nogmaals dat iedereen met het horloge uit de voeten kan. Volgens de CEO is het maar net voor welk doeleinde je de Apple Watch wilt gebruiken, maar iedereen kan de watch naar eigen wens inrichten en inzetten.

De Apple Watch zal in april op de markt verschijnen, maar wanneer precies is nog niet bekend. Verwacht wordt dat Apple de datum bekend zal maken tijdens het Apple Watch event van 9 maart aanstaande.