Time Magazine roept iPhone 5 uit tot gadget van het jaar

Het is duidelijk weer het einde van het jaar en dus weer tijd voor de “Top 10 Alles Van 2012”. Zoals in dit geval de Top 10 Gadgets van 2012 volgens Time Magazine. De iPhone 5 voert de lijst aan, maar we vinden een aantal prettige (en bekende) verrassingen terug in de lijst.

Het is enerzijds geen verrassing. Naast de producten van Apple vinden we in de Top 10 genoeg “bevriende” producten terug, hardware die vaak bij de Apple-doelgroep in de smaak valt. Zo vinden we de Nest thermostaat (van oud Apple-medewerker Tony Fadell) terug op de 9e plaats, staat de “joy to use” 15′ MacBook Pro op plaatsje 6, heeft de schitterende Lytro camera de 5e plek toebedeeld gekregen en zien we de Nintendo Wii U terug op de tweede plaats.

Maar in de lijst zeker ook wat opvallende namen. Wat te denken van de Sony Cybershot RX100 of Microsoft’s Surface tablet. En jawel, de Galaxy Note II weet zelfs zijn weg te vinden naar de top 10. Misschien is de grootste verrassing nog wel de Raspberry Pi Model B, een volledige computer op creditcard formaat, draaiend op Linux. Nauwelijks een sexy gadget te noemen in de gangbare zins des woords.

De volledige Top 10 van gadgets 2012 volgens Time Magazine:

1. iPhone 5
2. Nintendo Wii U
3. Sony Cyber-shot RX100
4. Raspberry Pi Model B
5. Lytro
6. Apple 15-inch MacBook Pro with Retina Display
7. Microsoft Surface with Windows RT
8. Samsung Galaxy Note II
9. Nest
10. Simple.TV

Saillant detail: de iPhone 5 is de eerste iPhone die de koppositie weet te veroveren in Time’s lijst sinds de originele iPhone uit 2007.