Timothée Chalamet speelt Willy Wonka in nieuwe film Wonka

Wonka

Het zal nog even duren voordat we de film Wonka over het spraakmakende personage uit Charlie and the chocolate factory te zien krijgen. De film staat namelijk pas voor 2023 op de planning, maar het eerste beeld is door Timothée Chalamet naar buiten gebracht. Niet geheel toevallig zal hij de rol van Wonka ook vervullen in deze prequel. 

Wonka

De film gaat over een jongere versie van Wonka, die zich afspeelt in de tijd vóór Sjakie en de Chocoladefabriek. De regie van de film is in handen van Paul King, en als iemand kan bewijzen dat Wonka wél goed verfilmd kan worden, dan is hij het wel. Dat zit namelijk zo: Roald Dahl was niet erg tevreden over de rol van zijn personage in de film uit 1971. Of King het nu goed zal doen in de ogen van de schrijver van dit personage, zullen we nooit weten gezien hij zelf in 1990 overleed. Maar de kans is groot dat het die versie én de versie die Johnny Depp neerzette in 2005 zal overtreffen. 

Cast 

Naast Chalamet bestaat de cast uit onder andere Keegan Michael-Key, Sally Hawkins, Rowan Atkinson en Olivia Colman. Het plot van de film blijft nog even geheim, maar het zal gaan over de oorsprong van Willy Wonka en zijn avonturen van voordat hij wereldberoemd werd met zijn chocoladefabriek. 

Timothée als Wonka

Op de foto die Timothée deelt op Instagram is hij direct herkenbaar als Willy Wonka, dankzij zijn hoed en wandelstok. Voorlopig moeten we nog even geduld hebben voordat we meer te zien krijgen van deze film. 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Timothée Chalamet (@tchalamet)

Beeld: GiuliaClari / Shutterstock.com