Toch geen Siri van nieuwe Apple TV in Nederland

Siri op Apple TV

Apple kondigde gisteren de nieuwe Apple TV aan met drie belangrijke vernieuwingen: een App Store, een nieuwe afstandbediening en de mogelijkheid om naar content en informatie te zoeken met Siri. Ook al spreekt Siri tegenwoordig prima Nederlands, moeten we het in ons land eerste instantie toch zonder deze functie gaan doen. iCulture ontdekte dat de functie alleen beschikbaar komt in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Japan, Spanje, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Als je straks in Nederland op de Siri-knop van de nieuwe afstandbediening drukt opent een normale zoekfunctie op je televisiescherm. In de documentatie spreekt Apple van twee verschillende afstandbedieningen: één met én één zonder Siri, wat de suggestie wekt dat voor een introductie van Siri voor de Apple TV in Nederland zelfs een andere afstandbediening nodig is. Maar aangezien hij er verder compleet hetzelfde uit ziet, is het logischer dat dit gewoon via een software update geregeld kan worden.

Wanneer Siri voor de Apple TV eventueel in Nederland wordt gelanceerd is onduidelijk. Voor de iPhone en iPad duurde dit ruim 3,5 jaar; Siri werd vier jaar geleden geïntroduceerd en kwam pas begin dit jaar beschikbaar in ons land. Omdat de techniek voor Nederlandse spraakherkenning er nu al ligt, zou het in theorie een stuk sneller moeten kunnen, maar bij Apple weet je het nooit…

Meer leesvoer over de nieuwe Apple TV

Apple lanceert Apple TV met App Store en Siri
Met de App Store voor Apple TV kan Apple laten zien dat het nog steeds kan innoveren
De 9 producten die Apple gisteravond aankondigde