‘Toch wel een vingerafdrukscanner in het scherm van de Samsung Galaxy Note 9’

Samsung

Krijgt ‘ie hem wel of krijgt ‘ie hem niet? Dat is de vraag geworden bij de Samsung Galaxy Note 9. De afgelopen weken horen we namelijk dat het toestel wel een vingerafdrukscanner in het beeldscherm krijgt, of toch weer niet. Nu lijkt het er op dat dit wel het geval is, melden anonieme ingewijden tegen The Korea Herald.

Volgens een bron heeft de schermenafdeling van Samsung drie of vier opties bedacht om de vingerafdrukscanner in het scherm te verwerken. Een van de opties zou series overwogen worden.

Of de vingerafdrukscanner daadwerkelijk in het scherm van de Galaxy Note 9 verwerkt wordt, wordt volgens een bron deze maand nog besloten. Een andere bron stelt dat Samsung genoeg tijd heeft om de technologie te optimaliseren voor de telefoon dit najaar gepresenteerd wordt.

Verschillende berichten

Zoals gezegd zijn er verschillende berichten over de vingerafdrukscanner in de Note 9. Een doorgaans goed geïnformeerde analist zei begin maart nog dat de smartphone deze waarschijnlijk niet zou krijgen. Reden is dat de technologie nog niet goed genoeg zou werken om in de herfst te kunnen lanceren.

Samsung zelf heeft nog niets gezegd over de technologie.