Token armband is je digitale portemonnee om je pols

De Token armband moet dragers ‘on the go’ bewust maken van hun financiën en wil dat bereiken middels een strak display, simpele user interface en een serie simpele interacties middels aanraking. Vooralsnog een concept, maar misschien is deze wearable wel dichter bij realisatie dan in eerste instantie gedacht.

Product design studio Artefact uit het Amerikaanse Seattle ontwikkelde het concept voor de wearable met het idee om dragers door beter inzicht bewuster om te laten gaan met hun geld.

De Token armband is niet alleen verbonden met betaalrekeningen van de gebruiker, maar ook met creditcards, PayPal of digitale valuta als BitCoins. Middels de slimme armband zou de drager vervolgens in staat zijn om betalingen te doen vanuit die verschillende mogelijkheden middels één apparaat. Het scherpe display geeft de betaler direct inzicht over alle mogelijke betaalopties (en het geld dat daar nog beschikbaar is) zodat deze een bewuste keus kan maken.

token_scenarios

Voor zo’n wearable is beveiliging natuurlijk van het grootste belang en dus bestaat de beveiliging uit liefst 3 factoren: een biometrische eigenschap van de eigenaar (hartslag of vingerafdruk), een pincode en uiteraard de aanwezigheid van het device zelf. Volgens de makers vele malen veiliger dan de bescherming van de huidige generatie betaalmiddelen als creditcards of PayPal-accounts.

Was tot een jaar geleden een concept als de Token nog totaal onrealistisch geweest in het oog van de massa, anno nu worden we massaal klaargestoomd voor nieuwe betaalmogelijkheden en beveilingsmethoden. Zo experimenteert Samsung al samen met PayPal met het betalen via een vingerafdruk, terwijl Apple de mogelijkheden van hun vingerafdruk scanner in de iPhone ook uitbreiden.

Ook beveiligen via hartslag leek tot een paar maanden geleden nog iets uit stripboeken of Hollywood-films, maar komt dankzij innovatieve developers als Bionym (met hun Nymi armband) steeds dichterbij.

token_2