TomTom breidt sporthorloges uit met functies om fitnessleeftijd te verbeteren

TomTom brengt drie nieuwe functies naar zijn serie sporthorloges waarmee gebruikers meer inzicht krijgen in hun fysieke conditie, omschreven als fitnessleeftijd. De functie ‘Fitness Age’ is een leeftijd gebaseerd op iemands persoonlijke fitnessniveau.

TomTom berekent deze leeftijd op basis van werkelijke leeftijd, geslacht en de maximale hoeveelheid zuurstof die het lichaam kan opnemen en verwerken (VO2max).

De fitnessleeftijd vormt de basis voor de tweede functie, Fitness Points. Gebruikers kunnen elke dag punten verdienen om hun fitnessleeftijd te verbeteren.

Elke keer dat je sport, krijg je punten. Hoe intensiever, hoe meer punten je verdient. Wie elke dag 100 punten verzamelt, houdt volgens TomTom zijn conditie op peil. Als je drie keer per week 500 punten weet te halen, verbeter je langzaam je fitnessleeftijd.

Gepersonaliseerde training

Het puntensysteem is volgens TomTom een betere indicatie voor het verbeteren van je gezondheid dan het bijhouden van calorieën, stappen en bewegingstijd. Als derde functie biedt TomTom ook gepersonaliseerde trainingen, gebaseerd op de conditie.

De functies Fitness Age, Fitness Points en gepersonaliseerde trainingen zijn beschikbaar voor de TomTom Runner, Spark en Adventurer.