Tony Fadell (Nest) komt met slimme kart voor kinderen

Tony Fadell, bekend als één van de bedenkers van de iPod en mede-oprichter van Nest, heeft weer een nieuw projectje. Hij heeft een slimme kart gemaakt voor kinderen: de Actev Arrow Smart-Kart. Het is elektrisch race-autootje met ingebouwde GPS en wifi. Via een bijbehorende app kunnen ouders het gebied waar in mag worden gereden aangeven of de maximale snelheid instellen. Via sensoren probeert de kart ongelukken te voorkomen door automatisch te remmen.

Een leuke optie is verder dan kinderen zelf kunnen sleutelen om het autootje te upgraden. Er kan een grotere accu in worden gezet en er is een driftkit-beschikbaar. Ook kun je het uiterlijk verwisselen; er is zelfs een Formule 1-kit! Het doel van deze knutselopties is om kinderen wat te leren. “We willen de volgende generatie onderwijzen over elektrische voertuigen”, zegt Tony Fadell tegen Fortune.

Het is echter geen speelgoed dat je een kind zomaar voor zijn verjaardag geeft. De Arrow Smart-Kart kost 600 dollar als je hem uiterlijk morgen besteld, daarna gaat de prijs omhoog naar maar liefst 1000 dollar. En levering is op dit moment helaas alleen mogelijk in de VS en Canada.