Tony Fadell: ‘We beginnen echt helemaal opnieuw met Google Glass’

Bij het stoppen van de verdere uitrol van Google Glass waren de meningen glashelder: het zou het einde betekenen van de slimme bril. Projectleider Tony Fadell benadrukt, net als toen, nog maar eens dat Glass meer leeft dan ooit binnen het bedrijf: “We beginnen echt helemaal opnieuw met Google Glass.”

Het verschil zit hem in de kleine details. Toen Google in januari aankondigde te stoppen met het Glass Explorer programma, was menig tech journalist er als de kippen bij om het einde van de bril in te luiden. Wat in de storm van stukken soms slecht terug te horen was, was dat de slimme bril simpelweg een volgende fase in zou gaan.

Wellicht klonk dat teveel als ‘wegpromoveren’, maar niets is minder waar. Google Glass ging van de mysterieuze afdeling Google X naar een hele eigen divisie binnen het bedrijf en kreeg niemand minder dan Nest-oprichter Tony Fadell als hoofd.

En daarna bleef het stil, tot dat diezelfde Fadell gisterenavond op het podium van de Zeitgeist conferentie duidelijk maakte dat de bril meer leeft dan ooit. “We zijn met het team naar elke detail van het product gaan kijken, om te kunnen bepalen op welke manier we het beste door kunnen gaan nu.”

Topman Eric Schmidt benadrukte eerder al dat de bril een zeer belangrijk platform zou gaan worden voor Google. De aanstelling van Fadell was nodig om het product klaar te maken voor de consumentenmarkt.

Wanneer Glass een herintroductie zou gaan bleven, blijft vooralsnog onduidelijk.