Tony Fadell ziet in Google Glass zelfde potentieel als iPod

Google Glass groeide heel even uit tot een enorme hype, maar al snel werd de slimme bril afgevoerd door de achteruitgang. Bijna niemand zag er namelijk het nut van in.

Ook Google zelf zag in januari in dat het geen zin meer had om tijd en geld te investeren in de eerste versie van Glass. In plaats daarvan werd bekend gemaakt dat er een speciale afdeling werd opgericht voor de ontwikkeling van de bril, onder leiding van Tony Fadell. Mocht je hem niet kennen: Fadell maakte naam als bedenker van de iPod en richtte vervolgens ook Nest op. Sinds de maker van de slimme thermostaat werd overgenomen door Google is hij werkzaam bij de zoekgigant.

Fadell werd niet uitgekozen om het Google Glass-team aan te sturen, zo liet hij weten in een interview met de BBC. Hij liet intern zelf meerdere keren vallen dat hij deze taak graag op zich wilde nemen, omdat hij veel potentie zag in Glass. “Ik weet nog goed hoe ik me voelde tijdens de ontwikkeling van de iPod en de iPhone. Ook nu denk ik dat we werken aan een product dat heel belangrijk kan worden, maar we hebben tijd nodig om alles goed voor elkaar te krijgen.”