Topvrouw communicatie-afdeling vertrekt bij Uber: ‘Geen trek in nog meer drama’

Rachel Whetstone, de baas van Ubers communicatie-afdeling, gaat na een rumoerige periode weg bij het bedrijf. Ze is de zoveelste in een lange rij van personeel dat vertrekt.

Whetstone werkte twee jaar bij het bedrijf en vertrekt binnenkort, blijkt uit een interne mail van CEO Travis Kalanick die Recode in handen heeft. De topman is in de mail zeer positief over de topvrouw. “Sinds ze in 2015 bij ons kwam heeft Rachel ons weggeblazen doordat ze altijd dingen gedaan kreeg.”

Niet nog meer drama

In een reactie tegen Recode zegt ze naar het bedrijf ging omdat van het product hield, “en dat is vandaag nog even sterk als bij de eerste rit die ik 6 jaar geleden boekte.” Bronnen zeggen tegen Recode dat Whetstone geen trek heeft in “nog meer drama”.

Uber komt al maanden slecht in het nieuws met schandalen. Er zou een bijzonder seksistische cultuur heersen en het bedrijf ligt in de clinch met Google omdat het technologie van zelfrijdende auto’s gestolen zou hebben. De zelfrijdende auto van de taxi-app bleek bovendien zeer slecht te rijden. Menselijke chauffeurs zitten in zo’n auto bijna meer achter het stuur dan dat de auto zelf rijdt.

President vertrok ook al

De aankondiging komt er aan paar weken nadat Jeff Jones, de president van Uber, bekendmaakte ook weg te gaan bij het bedrijf. Hij was nog maar een half jaar eerder begonnen met de functie en werd aangenomen om de reputatie van het bedrijf te verbeteren, maar dat is duidelijk niet gelukt.