Tovala moet de slimme oven voor je huis worden

We herkennen het allemaal: na een lange werkdag kom je vermoeid thuis en wil je vooral eerst even ontspannen. Ondertussen maakt je maag genoeg geluiden om niet alleen jezelf, maar ook iedereen om je heen duidelijk te maken dat het verlangt naar voedsel. Juist voor die dagen wil de slimme oven Tovala een oplossing zijn.

Dat jij niet de enige persoon bent die geen zin heeft om dan gelijk eten gaan bereiden, blijkt wel uit het succes van de Kickstarter-campagne van Tovala, de slimme oven die precies weet hoe het gerechten moet klaarmaken. Het bedrijf begon deze week met de crowdfunding. Doel: 100.000 dollar. Binnengehaald geld op dit moment: ruim anderhalf keer zoveel.

De Tovala belooft een oven te zijn waarmee je gerechten kunt bakken, stomen, roosteren of door de lucht te verwarmen. Onderdeel van het totaalpakket zijn de kant-en-klare maaltijden die het bedrijf zelf aanbiedt. Deze maaltijden zitten in bakjes. Door de barcode op deze maaltijden te scannen, geef je de oven instructies. Vervolgens moet je hem nog aanzetten, waarna je binnen 10 tot 30 minuten een maaltijd op je bord hebt. Het apparaat werkt trouwens ook met je eigen maaltijden, maar daarvoor moet je de oven wel handmatig bedienen.

En als dat nog niet genoeg gemak met zich meebrengt: Tovala wil de maaltijden ook aan huis laten bezorgen.Dat alles bij elkaar heeft overigens wel een prijs: het bedrijf verwacht dat de maaltijden tussen de 10 en 15 dollar per stuk gaan kosten. De verkoopprijs van de oven zelf zal naar verwachting rond 329 dollar zijn, maar het apparaat is via Kickstarter al wel voor een lagere prijs te krijgen. De Tovala’s worden helaas alleen in de Verenigde Staten bezorgd.