Toymail: Twitter voor kinderen in een speelgoedbrievenbus

Als je als ouder veel weg bent voor bijvoorbeeld je werk, dan is het lastig om contact te houden met je kleine kinderen. Jonge kinderen hebben vaak niet het geduld om een telefoongesprek te voeren en videobellen levert vaak technische problemen op. Een speelgoedfabrikant komt nu met iets leuks: Toymail, een soort gesproken Twitter voor kleine kinderen.

De Toymail is een schattige brievenbus in de vorm van een dier. Ouders kunnen via een app een berichtje voor hun kinderen inspreken. Dit berichtje wordt verzonden naar de brievenbus waarmee de kinderen het bericht af kunnen spelen. De kinderen kunnen ook zelf een berichtje inspreken en terugsturen naar de ouders.

Iedereen die de app heeft geïnstalleerd op zijn telefoon, kan berichten sturen vanaf waar dan ook ter wereld. De app moet wel eerst gelinkt zijn aan een specifieke Toymail. Handig is dat berichten alleen tussen 9 uur ‘s ochtend en 6 uur ‘s avonds aankomen op de Toymail. Kinderen kunnen dus niet midden in de nacht wakker gemaakt worden door een binnenkomend bericht.

Toymail2

De Toymail heeft geen interface en heeft slechts twee knoppen: de ene knop is om berichten af te spelen, de ander om berichten op te nemen. Vrij uniek in een tijd waar kinderen al tablets gebruiken voordat ze een complete zin kunnen vormen.

Deze brievenbus komt uit de hoed van Gauri Nanda. Nanda is onder andere bekend van de Clocky, een alarmklok op wieltjes die wegrijdt wanneer het alarm afgaat.

De Toymail heeft vijf verschillende uitvoeringen. Voor 50 dollar kun je via Kickstarter een Toymail bestellen. Met nog vier dagen te gaan, heeft de campagne nog ongeveer 900 dollar nodig om de doelstelling van $60.000 te behalen. De eerste exemplaren worden nog voor de feestdagen verzonden.