Toyota wil nieuw bedrijf beginnen voor zelfrijdende auto’s

In maart gaat Toyota een nieuw bedrijf oprichten dat zich volledig moet richten op het ontwikkelen van software voor zelfrijdende auto’s. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Het nieuwe bedrijf wordt opgericht in samenwerking met twee Japanse ontwikkelaars van auto-onderdelen.

Samen willen de drie bedrijven ruim 300 miljard yen (2,3 miljard euro) in de nieuwe onderneming investeren. Dat nieuwe bedrijf moet Toyota Research Institute-Advanced Development (TRI-AD) gaan heten. Het bedrijf krijgt een plek in het hoofdkantoor van de autofabrikant in het Japanse Tokio.

TRI-AD wordt later deze maand opgericht. Aan het begin zullen er ongeveer 300 mensen werken. Later moet dat aantal werknemers groeien naar duizend.

Tweede bedrijf

Het is niet voor het eerst dat de autofabrikant een nieuw bedrijf begint voor onderzoek naar software die auto’s autonoom kan laten rijden. In november 2015 werd ook een dergelijk nieuw bedrijf aangekondigd. Dat bedrijf – genaamd Toyota Research Institute – is in de Verenigde Staten gevestigd.

De bedoeling is dat de twee bedrijven met elkaar gaan samenwerken om technologie en producten voor zelfrijdende auto’s op de markt te brengen. De doelstelling is om in 2020 een eigen zelfrijdende auto op de weg te hebben.