‘Toyota wil robotdivisies van Alphabet overnemen’

Autobedrijf Toyota kan wel eens een robotbedrijf worden. Volgens bronnen van Japanse krant Nikkei is de fabrikant namelijk in gesprek met Google-moederbedrijf Alphabet, om mogelijk twee robotdivisies over te nemen. Dat meldt Reuters.

Gaan de overnames door, dan zou Toyota zowel Boston Dynamics als Schaft in handen krijgen. Boston Dynamics staat bekend om zijn dierachtige robots, die echt kunnen lopen met vier benen. Zelfs als je de robots van Boston Dynamics een schop geeft kunnen ze herstellen. Schaft is een kleiner initiatief, geleid door twee Japanse professoren.

We wisten al een tijdje dat Alphabet overweegt om Boston Dynamics te verkopen – in maart doken er immers al geruchten op. Tot nu toe was er echter nog geen overnamepartij bekend. Of Toyota de enige geïnteresseerde is, moet nog blijken. Wellicht dat Alphabet op het moment met meerdere mogelijke kopers praat.

Boston Dynamics zou te koop staan, omdat Alphabet niet weet hoe het geld kan verdienen en omdat het bedrijf niet goed zou kunnen samenwerken met andere robotdivisies binnen Google.

Het blijft hoe dan ook een gerucht, want Totoya weigert te reageren op de onthulling. Toyota zegt enkel “geregeld mogelijke samenwerkingen met externe partners om auto’s te verbeteren aan te gaan”