Track Project Loon’s ballonnen in real-time terwijl ze over de wereld vliegen

Project Loon

In 2013 werd Project Loon gepresenteerd, Google’s ambitieuze plan om internet beschikbaar te maken op de meest afgelegen plekken ter wereld waar het lastig is om toegang te krijgen tot het internet. Het project is nog steeds in volle gang en je kunt nu in real-time zien hoe de ballonnen over de wereld vliegen.

De ballonen zijn real-time te volgen via Flightradar24, een service waarmee je live duizenden vliegtuigen kunt volgen die over de wereld vliegen. Onderstaande afbeelding laat zien dat de ballonnen de lucht in zijn gelaten in de buurt van Timaru, Nieuw Zeeland. De ballonnen zijn elk uitgerust met een datasignaal dat, wanneer het van de aarde wordt opgepikt, net zo sterk is als een goede 3G verbinding.

1797362_673932415979518_1279936351_n

Volgens de Project Loon website is het de bedoeling dat de ballonnen richting Zuid Amerika vliegen om zo internet beschikbaar te maken langs de 40e zuidas. Een serie testballonnen die vorig jaar werden opgelaten deden er twaalf dagen over om hun bestemming te bereiken. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe de ballonnen gemaakt worden zodat ze honderd dagen in de stratosfeer kunnen blijven.

projectloon