TrackR kondigt nieuwe producten aan om je spullen terug te vinden

TrackR, een bedrijf dat apparaatjes maakt waardoor je je spullen nooit meer kwijtraakt, heeft twee nieuwe producten aangekondigd. Het zijn twee kleinere varianten van trackers die het al eerder heeft uitgebracht: één voor aan je sleutelbos en één voor in je portemonnee. Op de CES in Las Vegas toont het bedrijf ze aan het publiek.

De TrackR Wallet 2.0 is een apparaatje in de vorm van een bankpasje, zodat je hem makkelijk in je portemonnee kunt opbergen. Het apparaat is wel iets dikker dan een gebruikelijk. Het ding heeft een dikte van 2 millimeter, terwijl de standaard van creditcardformaat uitgaat van een dikte van 0,76 millimeter.

Het bedrijf heeft ook de TrackR Pixel gepresenteerd: een klein ledlampje dat je kunt gebruiken als sleutelhanger. Alle producten maken gebruik van bluetooth om met een smartphone te verbinden. Daarmee kun je objecten terugvinden als je – met je telefoon – in de buurt bent.

Beiden trackers verbinden met je telefoon via bluetooth. Ben je verder weg, dan maakt het bedrijf gebruik van een ‘Crowd GPS Network’: zodra een andere TrackR-gebruiker zich met zijn smartphone in de buurt van jouw kwijtgeraakte object bevindt, krijg jij een melding van de locatie op je telefoon.

Trackr