Fossil lanceert wearable collectie Fossil Q

Al eerder schreven we over de ontwikkelingen rondom de samenwerking van Fossil met Intel. Vandaag maakt Fossil dan ook echt zijn nieuwe collectie genaamd Fossil Q bekend. Fossil Q bestaat uit een viertal connected wearables: Q Reveler, Q Dreamer, Q Grant en de Q Founder.

Q Founder

Het vlagship van de collectie is de Q Founder. De Q Founder is het resultaat van een samenwerking tussen Intel en Google. De Q Founder ziet eruit als een traditioneel horloge, maar draait op Android Wear. In vergelijking met de Q Grant heeft de Q Founder een volledig touchscreen. Hij is daarnaast te synchroniseren met Android en Iphone systemen.

Q Grant

De Q Grant heeft het uiterlijk van een traditioneel horloge, maar communiceert met je smartphone als een echte smartwatch. Hij heeft geen touchscreen, maar daarvoor in de plaats LED-lampjes aan beide kanten van het scherm. Deze LED-lampjes communiceren, in combinatie met een licht tril-signaal, wanneer je een email, tekstbericht of melding binnen krijgt. Daarnaast waarschuwt hij je ook wanneer je gebeld wordt. De Q Grant zal tussen de ¢175 en ¢195 gaan kosten.

Q Reveler

De Q Reveler is een fitnesstracker die bijhoudt hoever je rent, je alleen meldingen geeft over de personen en apps die jij belangrijk vind en  je uitdaagt om de wereld om je heen te ontdekken. Dit doet hij door een subtiele notificatie en gekleurde LEDs. De Q Reveler is te koop op 25 oktober en zal ¢125 kosten.

Q Dreamer

De Q Dreamer is een fitnesstracker die meer lijkt op je favoriete armband dan op een fitnesstracker. Je hebt de keus tussen een leren of silliconen-bandje. Met een subtiel trilsignaal en een LEDs  houdt hij contact met personen en apps. De Q Dreamer zal net als de Q Reveler te koop zijn vanaf 25 oktober voor dezelfde prijs van ¢125.

Alle vier de gadgets zijn te synchroniseren met de Fossil’s app. Deze heeft drie hoofdfuncties: Q Activity, Q Notifications en Q Curiosity. Q Activity is een ingebouwde fitnesstracker die je laat weten hoeveel calorieen je hebt verbrand. De tracker is daarnaast ook te synchroniseren met Google Fit, Heealth, UP van Jawbone en UA Record van Under Armour.

Q Notifications zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van de social media updates, belangrijke telefoontjes of meetings die jij het belangrijkste vindt. Q Curiosity moet ervoor zorgen dat je creativiteit gestimuleerd wordt. De app waarschuwd je wanneer je even een pauze moet nemen of iets nieuws moet proberen in je omgeving!