Het zusje van Sherlock Holmes keert in november terug in Enola Homles 2

De wereld maakte twee jaar geleden kennis met Enola Holmes, het kleine zusje van de bekende Sherlock Holmes. En dat bleek een succes: de film werd goed ontvangen. Nu, twee jaar later, verschijnt er opnieuw een avontuur met de Sherlock-familie, in Enola Holmes 2.

Voor wie het even vergeten is: de Sherlock-familie bestaat niet alleen uit Sherlock zelf, maar uit nog meer mensen. Zo is er zijn broer Mycroft, die we ook regelmatig in films en series zien. Daarnaast is er zijn moeder Eudoria Holmes, en dus het zusje Enola.

In tegenstelling tot andere films en series speelde dat zusje twee jaar geleden dus de hoofdrol. In de film Enola Holmes zien we hoe ze ontdekt dat haar moeder verdwenen is, waarop ze besluit achter haar aan te gaan. En daarbij blijkt dat ze dezelfde speurvaardigheden heeft als haar broer. Met die vaardigheden ontdekt ze een gevaarlijke samenzwering rondom een jonge heer.

Henry Cavill als Sherlock Holmes in Enola Holmes 2

Henry Cavill als Sherlock Holmes. Beeld: Alex Bailey/Netflix

Enola als detective

Na al die gebeurtenissen heeft Enola besloten om ook als detective aan het werk te gaan, net zoals haar broer. In Enola Holmes 2 neemt ze haar allereerste zaak aan en moet ze een vermist meisje vinden. Maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Ze ontdekt een gevaarlijke samenzwering die een mysterie meebrengt, waarop ze de hulp van haar vrienden én haar broer Sherlock nodig heeft.

Millie Bobby Brown en Helena Bonham Carter in Enola Holmes 2

Millie Bobby Brown en Helena Bonham Carter. Beeld: Alex Bailey/Netflix

Inmiddels is er ook een trailer van de nieuwe film, net als de eerste beelden. Daarmee is nu ook bekend wie meedoen in de film. Zo weten we dat Millie Bobby Brown, ook bekend als Eleven in Stranger Things, weer Enola Holmes speelt. Henry Cavill (The Witcher) keert terug als Sherlock, Helena Bonham Carter (Fight Club, Les Misérables) neemt de rol van hun moeder weer op zich, Adeel Akhtar is Lestrade (Four Lions) en Louis Partridge (Paddington 2) is opnieuw Tewkesbury. Verder doen David Thewlis (Harry Potter), Susan Wokoma (Cheaters) en Sharon Duncan Brewster (Dune) mee aan de film.

De nieuwe film Enola Holmes 2 verschijnt op 4 november op Netflix.

Foto’s: Netflix