Eindelijk: De eerste trailer voor Star Wars: The Last Jedi staat online

trailer Star Wars: The Last Jedi

Echte fans konden niet wachten: op de Star Wars Celebration in Orlanda werd vandaag de eerste trailer van de nieuwste Star Wars-film getoond. Deze film, officieel Star Wars Episode XIII gaat verder waar The Force Awakens een jaar geleden eindigde. In december verschijnt hij in de bioscoop, maar de trailer Stars Wars: The Last Jedi geeft ons nu alvast wat meer inzicht in wat we dan kunnen gaan verwachten!

In de video zien we uiteraard de hoofdpersoon uit deze derde Star Wars-trilogie: Rey, maar ook alle andere personages die werden geïntroduceerd in The Force Awakens. Verder horen we de stem van Luke Skywalker. Hem zagen we aan het eind van de vorige film al op en berg staan, terwijl Rey hem vond. Hij keert terug, zo veel was al meteen duidelijk!

Wat zijn rol precies gaat worden in het verhaal van The Last Jedi maakt deze trailer verder niet duidelijk – op de filmposter is hij wel te zien, samen met Rey. Net als je denkt dat de trailer je vooral lekker maakt en niets vertelt, spreekt hij de belangrijkste woorden uit aan helemaal het einde van de trailer…

Trailer Star Wars: The Last Jedi

Overigens is de trailer Star Wars: The Last Jedi officieel een teaser. De eerste beelden, zeg maar. Er komt nog een langere trailer later dit jaar en Disney kennende komen er daarna nog veel meer teasers, trailers en beelden online. Alles om de ultieme hype rondom deze te film te creëren. Die hype is bij dezen begonnen!

Carrie Fisher

En om die hype nog even te versterken: vanochtend deelden de makers van Star Wars al een ode aan actrice Carrie Fisher die eind vorig jaar overleed. Fisher werd bekend vanwege haar rol als Princess Leia in de originele Star Wars-trilogie en keerde terug in The Force Awakens.

Ook in The Last Jedi en Star Wars: Episode IX zal ze, ondanks haar dood,m gewoon te zien zijn. De opnames voor de komende film zijn al afgerond en voor de laatste film van deze derde trilogie heeft Disney een andere oplossing bedacht. Hoe en wat is onduidelijk, maar het wordt in ieder geval geen digitale recreatie van haar karakter.