Travic visualiseert realtime de bewegingen van ons openbaar vervoer

Woah! Vet! Soms heb je op de vroege ochtend geen betere uitdrukking voor een datavisualisatie die vooral opvalt vanwege zijn simplisme. Travic is daarvan een perfect voorbeeld. De tracker toont een realtime visualisatie van het openbaar vervoer van 203 verschillende landen of deelgemeenten.

Je ooit afgevraagd hoeveel treinen er nou daadwerkelijk door Nederland rijden tijdens de ochtendspits? Het antwoord krijg je vrij snel wanneer je Travic opent en inzoomt op ons land.

travic_screenshot_nederland

Zoom je nog verder in, kun je zelfs bekijken om welke treinen, bussen, metro’s of trams het gaat en is hun schema direct inzichtelijk. Gewoon een hele goeie mashup dus!

travic_tram_9_amsterdam

Overigens zijn niet alle feeds helemaal realtime, omdat het open stellen van die data nog niet in alle landen is gedaan. Voor die landen wordt er gebruik gemaakt van een algoritme op basis van de beschikbare data, vaak het rijschema.

Wel goed om te weten hoe lang je afspraak nog onderweg is dus, de eerst volgende keer dat hij of zij je laat weten in de tram te stappen!