Treinkaartje nodig? Doe wat krachtoefeningen en verdien een gratis kaartje!

In Rusland hebben ze nu wel iets heel bijzonders bedacht om mensen aan het bewegen te krijgen: doe een paar krachtoefeningen en je krijgt een gratis kaartje voor de trein of metro. Passagiers op het station van Vystavochnaya ten westen van Moskou kunnen dagelijks 30 squats doen en zo een kaartje verdienen.

Dit project is een van de vele opwarmertjes voor de Olympische Spelen in Sochi volgend jaar. Om mensen meer te laten bewegen en om meer interesse te krijgen in de OS worden in heel Rusland dit soort projecten gestart.

Olympic Change, initiatiefnemer van dit project, verzamelt meer van dit soort ideeën. Op de website van Olympic Change kan iedereen zijn of haar idee indienen om de Russen meer te laten bewegen. Volgende maand wordt een winnaar aangewezen, die zijn of haar idee werkelijkheid kan zien worden.

Tot nu toe zijn ideeën ingestuurd als het opladen van een mobiele telefoon door te fietsen, muzikale trappen en een waterpomp die water geeft wanneer je opdrukt. Niet alle ideeën zijn even haalbaar in de praktijk, maar er zitten zeker leuke dingen tussen. Bekijk hier alle projecten.