Triby: een muziekstreamer én communicatie-apparaat voor in de keuken

Triby

De Triby is een apparaat dat zich niet in één woord laat omschrijven. Het is een mooi vormgegeven apparaat voor in de keuken, waarin een muziekstreamer en een aantal sociale functies samen komen. Door de magnetische achterkant kun je hem op de koelkastdeur hangen of je zet hem gewoon op het aanrecht zodat hij een centrale plaats in de keuken heeft. Het apparaat is gemaakt door Invoxia, dat hem deze week toont op de IFA in Berlijn.

De Triby is sowieso een prima muziekstreamer. Hij ondersteunt Spotify en internetradio, maar je kunt via BlueTooth ook muziek vanaf je mobiele telefoon naar het apparaat sturen. Er zitten twee fysieke knoppen op, die je vervolgens kunt koppelen aan je favoriete radiostation, zodat je die met één druk op de knop start.

Je kunt de Triby dankzij de BlueTooth-verbinding die er in zit, ook gebruiken om handsfree te bellen. Erg handig voor tijdens het koken. En over bellen gesproken: de Triby heeft een ingebouwde VoIP-functionaliteit met twee fysieke belknoppen, waarmee je voorgeprogrammeerde nummers kunt bellen. Het idee daarachter dat gezinsleden elkaar met één druk op de knop kunnen bellen als ze in de keuken zijn.

Tot slot heeft het apparaat een klein e-paper-schermpje dat dienst doet als een soort digitaal prikbord. Via de bijbehorende app kun je er een bericht opzetten of een tekening maken, ook vanaf afstand. Vervolgens springt er een vlaggetje uit het apparaat aan de zijkant als een soort notificatie. Als je dit vlaggetje weer terugduwt, krijgt de maker van de tekening of het bericht een leesbevestiging.

De Triby werkt met een ingebouwde batterij, die een maand mee gaat. Met een USB-kabel kun je hem opladen. Eind oktober komt het apparaat op de markt en in de VS gaat hij 199 dollar kosten.