Trringo wil in India het Uber voor tractors zijn

Het moet doodnormaal worden: we nemen afscheid van onze auto’s en betalen voortaan alleen maar voor vervoer. Maar waar we hier moeite lijken te hebben met dat afscheid, hebben boeren in India überhaupt niet altijd genoeg geld om zelf een tractor aan te schaffen. Trringo wil de oplossing bieden, schrijft The New York Times. De app moet het Uber van tractors worden.

Op die manier moet het voor boeren makkelijker worden om een tractor te huren, met hetzelfde gemak als we hier een taxi bestellen. De app Trringo is het resultaat van Mahindra & Mahindra, een Indiase voertuigenfabrikant. Naast gemak lost het ook een ander probleem op, zegt dat bedrijf tegen The New York Times. Het huren van een tractor was niet alleen ingewikkeld, maar ging ook gepaard met schaamte. Boeren zouden zich bij het huren volgens het bedrijf voelen alsof ze om een tractor moeten smeken.

Trringo is nu beschikbaar in één regio, maar het bedrijf wil de beschikbaarheid gaan uitbreiden. Boeren kunnen hun tractor zo bestellen dat hij geleverd wordt op het moment dat de boer hem nodig heeft. Rijkere boeren, die wel een tractor in hun bezit hebben, kunnen hun voertuig ook verhuren. En omdat veel gebieden in India nog geen internettoegang hebben, kunnen boeren ook een telefoontje plegen. Per uur kost een tractor 400 tot 700 rupee, omgerekend zo’n vijf tot tien euro.