Trump of Clinton? Ontdek het met Tinder’s Swipe the Vote

Als je wilt weten welke Amerikaanse presidentskandidaat het beste bij jou past, heeft Tinder een leuke functionaliteit voor je. Met de applicatie kun je aan de hand van tien vragen uitzoeken wie er volgens jou president moet worden. En Tinder is niet het enige technologie-bedrijf dat inspeelt op de verkiezingen.

In de app zit nu een feature genaamd Swipe the Vote, waarmee je nu tien vragen voor je neus krijgt. Die vragen beantwoordt je door naar rechts of links te swipen. Na het beantwoorden van de vragen krijg je de kandidaat te zien die het beste bij je past.

En zelfs Tinder is niet de enige met dit idee. Eerder kwam de app Voter al uit, wat in de basis hetzelfde doet als de maker van Swipe the Vote. Ook hier krijg je vragen te zien over belangrijke thema’s in de VS. Op basis van je antwoorden wordt je gematcht met een kandidaat.

Swipe the Vote

Naast Tinder springen ook veel andere partijen met technologie in op de verkiezingen. Zo werken CNN en NextVR samen om op 13 oktober de verkiezingen in VR te streamen. Daarnaast laat Google de kandidaten rechtstreeks in haar zoekresultaten updates plaatsen, waardoor het ook een soort medium voor het plaatsen van content wordt.