Trump verbannen van Twitter? Slecht idee, zegt CEO Jack Dorsey

Sinds Donald Trump president is, zijn er genoeg oproepen geweest om hem van Twitter te verbannen. Maar volgens de CEO van het bedrijf, Jack Dorsey, gaat dat niet gebeuren. Dat zegt hij in een interview met Sunday Today, dat aanstaande zondag wordt uitgezonden in de Verenigde Staten.

“Ik geloof dat het belangrijk is om direct van onze leiders te kunnen horen”, zei Dorsey. “Ik geloof dat het belangrijk is om ze ter verantwoording te kunnen roepen. En ik geloof dat het het belangrijk is om deze gesprekken in het openbaar te voeren, in plaats van achter gesloten deuren.”

“Dus als we opeens alle platforms weghalen, waar gaat het dan heen? Wat gebeurt er? Het wordt onzichtbaar, en ik denk dat dat voor niemand goed is.”

Eerdere reactie

Het antwoord van Dorsey is een stuk concreter dan zijn eerdere hersenspinsels over dit onderwerp. In een interview in december 2016 was hij een stuk terughoudender. “Donald Trump weet heel goed hoe hij Twitter moet gebruiken”, zei Dorsey toen.

Het moeilijke is, zei Dorsey, dat we niet goed weten wat het betekent dat we direct kunnen zien wat iemand bezighoudt. Dat brengt voor Twitter ook verantwoordelijkheden met zich mee, vervolgde hij. “Het is onze taak om ervoor te zorgen dat mensen te zien krijgen wat ze moeten zien, daarover kunnen praten en tot de waarheid te komen. En dat is moeilijk.”