TU Eindhoven voor derde keer op rij wereldkampioen robotvoetbal

We mogen dan wel niet meedoen aan het EK voetbal dit jaar, bij het WK robotvoetbal was Nederland dit jaar wel vertegenwoordigd. Het team van de TU/e heeft het voetbaltoernooi voor robots, dat plaatsvond tijdens Robocup 2016, zelfs gewonnen! En niet voor de eerste keer: het is voor de derde keer dat de Eindhovenaren met de titel naar huis gaan.

Het team, dat bestond uit zowel studenten als medewerkers, versloeg in de finale het team van de universiteit van Beijing. Het was overigens een spannende wedstrijd, want Eindhoven stond lange tijd voor met 2-1. Totdat het Chinese team 5 minuten voor tijd de gelijkmaker scoorde. In de verlenging kwamen de tegenstanders zelfs heel even voor te staan, maar werd het uiteindelijk 3-3. De winst werd dan ook uiteindelijk binnengehaald met een reeks strafschoppen.

@Home League

Eindhoven deed het ook goed tijdens een andere wedstrijd van de Robocup 2016: de @Home League. Dat is een competitie van robots die als hulpje-in-huis functioneren. Het zorgrobot-team van de TU/e ging naar huis met de tweede prijs.

Teamleider Janno Lunenburg baalt stiekem dat ze geen eerste zijn geworden: “We liepen dit jaar in de voorrondes wat achter op de grote concurrenten, maar we waren in de finale de beste. Helaas was dat niet genoeg om de puntenachterstand in te lopen en de eerste plaats te pakken.”

Ook de TU Delft deed het goed op de Robocup 2016. De Delftenaren won de Amazon Picking Challenge.