‘Twee miljoen Nederlanders spelen Pokémon Go’

De hype rond Pokémon Go kan nog wel eens een tijdje blijven kleven. De augmentedrealitygame wordt op dit moment gespeeld door twee miljoen Nederlanders, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope. Het spel is verreweg het populairst onder spelers tussen de 18 en 34 jaar: 41 procent van de mensen binnen deze leeftijdscategorie zou op dit moment spelen.

Volgens de onderzoekers speelt 16 procent van alle mensen boven de 18 het spel op dit moment. Minderjarigen lijken niet te zijn meegerekend. 50-plussers hoeven niks te weten van het spel: binnen deze leeftijdscategorie speelt slechts 3 procent.

De helft van alle Pokémon Go-spelers start het spel meerdere keren per dag op, terwijl 30 procent eens per dag op zoek gaat naar de monsters. Vier op de tien spelers geeft aan nog een half jaar te willen spelen – al moeten we uiteraard nog zien of dat gaat lukken.

De onderzoekers baseren zich op een online vragenlijst die is ingevuld door 1.074 Nederlanders. Omdat alleen mensen van 18 jaar of ouder mogen deelnemen, is het onduidelijk hoeveel kinderen het spel precies spelen.

Uit eerder onderzoek van Multiscope bleek dat er 1,3 miljoen Nederlanders speelden – maar dat was voor de game hier uit was. Inmiddels is het spel hier wel officieel beschikbaar.