Tweede Downton Abbey-film heeft een releasedatum gekregen

Downton Abbey

Met maar liefst zes seizoenen en een film heeft Downton Abbey een flinke legacy achtergelaten. Maar ook al is het alweer zes (!) jaar geleden dat de allerlaatste aflevering van de serie en twee jaar geleden dat de film verscheen, wij zijn er nog lang niet klaar mee. Gelukkig zijn de makers dat ook niet, want er verschijnt een tweede film over het wel en wee van de Crawley-familie en hun bedienden. En nu weten we wanneer we die tweede film kunnen verwachten.

Voor wie het even kwijt is: Downton Abbey gaat over de levens van de aristocratische Crawley-familie. Aan het hoofd staat Robert Crawley, de Earl of Grantham, samen met zijn vrouw Cora. De twee hebben drie dochters: Lady Mary, Lady Edith en Lady Sybill, die alledrie in Downton Abbey wonen. Maar geen van hen is de erfgenaam, dat is Roberts verre neef Matthew Crawley, die later met Mary trouwt. Verder horen we veel over de moeder van Robert – Violet Crawley, gespeeld door Maggie Smith – en Matthew’s moeder, Isobel Crawley. En natuurlijk volgen we het wel en wee van alle bediendes, zoals Mrs. Highes, Mr. Carson, John Bates, Thomas Barrow, Mrs. Patmore, Anna Bates en O’Brien.

In de serie volgden we al vele jaren van al deze mensen. Zo zagen we hoe de wereld veranderde door de Eerste Wereldoorlog, en hoe kinderen werden geboren en geliefde karakters in de gevangenis kwamen of zelfs stierven. De allerlaatste aflevering verscheen op Eerste Kerstdag in 2015. In 2019 volgde nog een film, waarin de Koning op bezoek komt. En nu komt er dus een tweede film aan.

A New Era

Tijdens CinemaCon kregen we eindelijk wat details over die tweede film, schrijft RTL Nieuws. Zo weten we nu eindelijk hoe de film gaat heten: Downton Abbey: A New Era. Officieel is er nog geen trailer vrijgegeven, maar deze werd al wel tijdens CinemaCon gedeeld. Ingewijden van RTL Nieuws vertellen dat de Crawley-familie in deze tweede film de oceaan oversteekt om in de Verenigde Staten een trouwerij bij te wonen.

Niet alleen zien we de Crawleys dus in een nieuw land, maar er komen ook wat nieuwe gezichten bij. Zo is bekendgemaakt dat Hugh Dancy (Hannibal), Laura Haddock (White Lines), Nathalie Baye (Catch Me If You Can) en Dominic West (The Affair) een rol krijgen in de nieuwe film. Wie ze precies gaan spelen, is nog even afwachten.

En ja, we weten nu eindelijk ook wanneer we de film mogen verwachten. In maart 2022 verschijnt Downton Abbey: A New Era in de bioscopen. Mocht je voor die tijd je geheugen nog even op willen frissen: de gehele serie is op Netflix te bekijken. De film kun je onder meer via Amazon Prime en Google Play Movies huren of kopen.

Beeld: Shutterstock.com