Twitter aangeklaagd wegens geslachtsdiscriminatie

Een vrouwelijke oud-medewerker van Twitter heeft het bedrijf voor de rechter gesleept wegens het discrimineren op basis van geslacht, zo meldt persbureau Reuters.

Tina Huang, voormalig software-ontwikkelaar bij Twitter, heeft afgelopen donderdag een aanklacht ingediend bij de rechtbank. Volgens Huang werden vrouwen achtergesteld als het ging om interne vacatures en promotie-mogelijkheden.

Huang claimt dat voornamelijk mannen werden geattendeerd op nieuwe interne doorgroeimogelijkheden en dat de vrouwen gepasseerd werden. Deze doorgroeimogelijkheden zouden volgens Huang in het geheim besproken worden, waarna een commissie zelf de juiste kandidaat erbij zoekt. Hierdoor zouden vrouwen geen eerlijke kans krijgen om door te groeien.

Huang heeft een zogenaamde class-action rechtszaak aangespannen, waardoor zij niet alleen staat. De oud-medewerker roept alle vrouwen, die ooit voor Twitter gewerkt hebben, op om zich achter haar te scharen in de strijd tegen het bedrijf. Huang is zelf inmiddels niet meer werkzaam bij Twitter en claimt te zijn ontslagen. Het bedrijf ontkent echter dat het Huang heeft ontslagen en stelt dat de vrouw zelf is opgestapt.

De positie van vrouwen in de tech-branche ligt al een tijd onder vuur en onder andere Intel is een speciaal programma gestart om vrouwen te werven. Volgens het bedrijf is het goed voor de diversiteit van de branche als er meer vrouwen komen te werken binnen de tech-industrie.