Twitter account recreëert MH17 in live feed

mh17 twitter

Vandaag is het precies een jaar geleden dat vlucht 17 van Malaysian Airlines vertrok van Schiphol en boven het oosten van Oekraïne uit de lucht werd gehaald. Om deze tragische gebeurtenis te herinneren zoals het gebeurde, richtte de Engelse nieuwsorganisatie Bellingcat vanochtend het Twitter-account MH17Live op.

De feed van het account volgt gedurende de dag live de gebeurtenissen rondom de crash van MH17 zoals die zich voordeden. Er worden foto’s en tweets op het account gezet die slachtoffers voor de vlucht plaatsten op sociale media, zo ook foto’s van de Buk-raket die het vliegtuig neerhaalde.

Met de Twitter feed probeert de organisatie verschillende informatiebronnen in kaart te brengen om de crash in een volledige context te plaatsen.

Many of the sources we’re using were originally posted as events were unfolding, so [we] are as close as we can get to an unfiltered truth, and that information is further confirmed by other sources that show what really was happening.

-Eliot Higgins, oprichter van Bellingcat

De @MH17Live feed geeft een confronterend beeld van de ramp. Onder de tweets en foto’s van slachtoffers kun je ook het bericht van een Nederlandse muzikant vinden, dat vorig jaar kort na de ramp al veel bekijks trok: