‘Twitter wil livestreams NFL op Apple TV uitzenden’

Twitter wil zijn tien livestreams van de National Football League (NFL), die het dit najaar uitzendt, ook via Apple TV uitzenden. Dat schrijft The New York Times op basis van twee bronnen die dicht bij de onderhandelingen staan. Om dat mogelijk te maken, is Twitter in gesprek met Apple.

Twitter zou een app willen lanceren waarmee kijkers de wedstrijden van de NFL via hun televisie kunnen bekijken. Dat is een opmerkelijke stap, want hiermee verlaat het sociale medium zijn traditionele platformen desktop en mobiel. Deze stap zou het bedrijf bekender kunnen maken bij een groot publiek, wat uiteindelijk voor meer gebruikers kan zorgen. Ook is het voor adverteerders aantrekkelijker om reclame te maken op een televisietoestel, waardoor Twitter meer geld kan verdienen.

De gesprekken met Apple passen in het plaatje van een Twitter dat de strijd aan wil gaan met traditionele tv. Daarvoor heeft het de afgelopen maanden al een aantal deals gesloten. Het bedrijf blijft zich vooralsnog vooral erg richten op het live-element. De samenwerkingen met bijvoorbeeld Bloomberg en CBS News richten zich op live video, maar het bedrijf wil zich ook verder profileren met bijvoorbeeld Periscope. Op het gebied van mobiele livestreaming heeft Twitter de afgelopen maanden een flinke concurrentie gekregen van Facebook Live.