Twitter-COO Adam Bain stapt op na problemen bij het sociale netwerk

Adam Bain, de Chief Operating Officer, vertrekt bij Twitter. Hij werd vorig jaar tot COO, en daarmee leider van de advertentie-afdeling van het bedrijf, benoemd. Dat was ongeveer op hetzelfde moment dat oprichter Jack Dorsey CEO werd. Maar nu is Bain klaar voor iets nieuws, zegt hij in een tweet.

“Ik ben erg enthousiast om alles wat ik bij Twitter heb ervaren mee te nemen en iets geheel nieuws en anders te doen buiten het bedrijf”, tweette Bain. Wat hij gaat doen, heeft hij echter niet bekend gemaakt.

Bain’s rol bij Twitter wordt overgenomen door Anthony Noto, de huidige CFO van het bedrijf. Noto blijft ook CFO tot er een nieuw iemand voor die rol is aangenomen, schrijft TechCrunch.

Twitter

Het vertrek van Bain is het zoveelste slechte nieuws op rij voor Twitter. In oktober ontsloeg het bedrijf honderden mensen en potentiële kopers voor het bedrijf trokken zich stuk voor stuk terug. De beurswaarde van Twitter daalde na de terugkeer van Jack Dorsey bovendien met veertig procent en het sociale medium groeit al tijden niet meer.

Eind vorige maand werd bekend dat Twitter stopt met Vine – al wordt er nu gekeken naar een mogelijke overname door een ander bedrijf – en diverse kantoren in Europa worden door het sociale medium gesloten, waaronder die in Nederland en België. Op zijn zachtst gezegd gaat het dus niet goed met het platform.