Ook Twitter ondersteunt nu multiculturele emoji

Twitter emoji

Twitter heeft stilletjes ondersteuning voor Unicode 8.0 toegegevoegd. Goed nieuws, want hierdoor ondersteunt het sociale netwerk een reeks nieuwe emoji – waaronder diverse emoji met meerdere huidskleuren. Deze multiculturele smileys werden eerder dit jaar al beschikbaar gesteld en door onder andere Apple gebruikt, maar Twitter had ze tot vandaag niet op het sociale netwerk bijgevoegd.

Door de vernieuwing kun je op Twitter een huidskleur voor sommige emoji kiezen voordat je ze plaatst, zodat het plaatje jou of iemand anders beter weergeeft. Daarnaast heb je nu toegang tot emoji van families en de emoticon als protest tegen pesten.

Omdat Twitter direct Unicode 8 heeft toegevoegd, zijn ook nieuwste smileys van andere platformen beschikbaar. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld een taco plaatsen, of een poppetje dat met zijn ogen rolt.

De emoji-ondersteuning is goed nieuws voor Twitter-gebruikers: hierdoor kun je ongeacht je apparaat onbezorgd iedere smiley sturen en kan iedereen deze ook bekijken. Dat was tot vandaag niet zo. Gebruikte je één van de nieuwste smileys op iOS? Dan was deze niet te zien op Twitter in een webbrowser.