‘Twitter werkt aan Snapchat-achtige functie om makkelijk video’s te delen’

Twitter werkt aan een functie die het veel makkelijker moet maken om op het sociale medium foto’s of video’s te delen. Dat schrijft Bloomberg op basis van anonieme ingewijden. Volgens de bronnen is de functie vergelijkbaar met hoe Snapchat het maken en delen van foto’s en video’s aanmoedigt.

Gebruikers die de Snapchat-app openen, openen daarmee ook direct de camera. Die camera is het hart van de app, terwijl gebruikers voor andere functies, zoals chats, eerst moeten swipen. Wie via de Twitter-app een foto of video wil maken, moet daarvoor eerst op de knop drukken om een tweet te plaatsen en vervolgens kiezen voor de camera.

Dat terwijl Twitter zich profileert als een medium waarop je bijna realtime kunt zien wat er in de wereld gebeurt. De Snapchat-achtige functie moet er dan ook voor zorgen dat Twitter-gebruikers snel foto’s en video’s kunnen maken en delen.

De bronnen van Bloomberg spreken van een ‘product waarbij de camera centraal staat’. Of het om een aparte app gaat, een nieuwe functie in de bestaande Twitter-app of iets totaal anders, is niet bekend. Het ontwerp van het product is nog niet af en kan de komende maanden nog veranderen, zeggen de bronnen. Twitter wilde tegenover Bloomberg niet reageren op de informatie.