Twitter gaat je tonen wanneer tweets verwijderd wegens schending van beleid

Twitter

Twitter gaat ons meer duidelijkheid geven over wanneer een tweet verwijderd is vanwege het schenden van de regels van het platform. Dat heeft het platform bekendgemaakt in een blogbericht.

Als het sociale medium besluit dat een tweet de regels van Twitter overtreed, moet degene achter het account het bericht eerst verwijderen, voor er nieuwe berichten verstuurd kunnen worden. Maar voor veel mensen is het nu niet duidelijk of een bericht om die reden verwijderd is, of dat iemand zelf besloot de tweet offline te halen.

Om die reden komt er nu een speciaal bericht als een tweet verwijderd is wegens het schenden van de regels. Er komt nu namelijk een berichtje te staan met de tekst: “Deze tweet is verwijderd omdat het de Twitter-regels heeft geschonden.” Bij dat bericht komt ook een link te staan naar een pagina met de regels en een artikel met details over hoe die gehandhaafd worden.

Het bericht wordt vanaf nu op het profiel van het account en in de specifieke tweet getoond. Het bericht blijft 14 dagen nadat de tweet is verwijderd zichtbaar.

Berichten niet meer zichtbaar

Diverse gebruikers hebben daarnaast aangegeven dat ze een tweet die ze gerapporteerd hebben niet per se hoeven te zien. Vanaf nu wordt de tweet daarom voor je verborgen achter een bericht waarin staat dat je het bericht gerapporteerd hebt. Wil je de tweet toch nog zien, dan kun je er op klikken om hem weer te geven.

Twitter-rapporteren

Foto: Worawee Meepian / Shutterstock.com