Twitter heeft meer inkomsten, maar minder actieve gebruikers: Beurskoers keldert

Na alle positieve berichten over Facebook eerder deze week, hangt de vlag er bij concurrent Twitter deze week een stuk minder goed bij. Gisteren kelderden de aandelen Twitter maar liefst 24% na teleurstellende berichten over de gebruikersgroei en engagement op het platform.

En dat terwijl de omzet juist enorm steeg het afgelopen jaar, in het laatste kwartaal was die maar liefst $243 miljoen dollar. Maar Twitter maakte tot nu tot nog nooit winst, en in de laatste maanden van 2013 wist het ‘slechts’ 9 miljoen nieuwe gebruikers aan zich te binden. Daarmee blijft de groei van het totale aantal gebruikers op dit moment enorm achter. Ook nam het aantal activiteiten per gebruiker af.

In onderstaande grafiek wordt het verschil met Facebook goed duidelijk. Eén lichtpuntje was er trouwens wel voor Twitter: 75% van al hun advertentieinkomsten komt binnen via mobiel, tegenover slechts 53% van Facebook.

w575

De aandelen Twitter werden in November geïntroduceerd op de Amerikaanse beurs tegen een prijs van $26 dollar. De koers steeg de afgelopen maanden naar $74 maar zakte gisteren dus weer terug naar $50.