Twitter investeert 70 miljoen dollar in muziekdienst SoundCloud

Soundcloud

Heeft Twitter weer eens muziekplannen? Het sociale netwerk heeft een bedrag van 70 miljoen dollar geïnvesteerd in streamingdienst SoundCloud tijdens een nieuwe investeringsronde. Twitter-CEO Jack Dorsey wilde niet aan Recode vertellen waarom er in het muziekbedrijf is geïnvesteerd, wat het voer maakt voor flink wat theorieën.

SoundCloud en Twitter kennen elkaar al wat langer. In 2014 probeerde het sociale netwerk nog om de muziekdienst over te nemen, maar deze overnameplannen zijn uiteindelijk gestrand. Toch zijn de twee nog kennelijk prima vrienden. In een wat algemeen statement zegt Dorsey het volgende:

Eerder dit jaar hebben we in SoundCloud geïnvesteerd via Twitter Ventures, om te helpen met de steun van contentmakers. Ze zijn al langer een goede partner van ons en de manier waarop zij de community benaderen lijkt op hoe wij dat doen.

Partnership

De investering zou wel eens met meer dan alleen een vriendschappelijke relatie te maken hebben. Mogelijk probeert Twitter op deze manier een partnerschap tussen beide bedrijven te bezegelen, zodat SoundCloud en Twitter nauwer met elkaar geïntegreerd kunnen worden.

Of wellicht heeft Twitter toch weer een beetje interesse in een overname,en wordt er op deze manier alvast wat geflirt. We gaan het geheid in de komende maanden ontdekken. Met beide bedrijven gaat het volgens aandeelhouders niet heel goed, dus de nauwe band is opmerkelijk.

Het is overigens niet de eerste investering van Twitter in een muziekbedrijf. Eerder werd er nog geld gesstoken in Muzik, de maker van slimme koptelefoons.