Twitter investeert in startup die video’s automatisch verscherpt

Twitter heeft een startup gekocht die dankzij machine learning automatisch de videokwaliteit van beelden in lage resolutie kan verbeteren.

Het gaat om het Britse Magic Pony Technology, zo tweette Twitter-baas Jack Dorsey eerder vandaag. Hij wil ervoor zorgen dat Twitter de eerste plek is waar we op zoek gaan naar nieuws. De voordelen van de technologie van Magic Pony zijn dan ook duidelijk: zelfs als een gebruiker video in lage kwaliteit op Twitter wordt geplaatst, kan het platform ervoor zorgen dat de kwaliteit wordt opgekrikt.

“Online video is behoorlijk afhankelijk van compressie”, liet mede-oprichter Rob Bishop eerder dit jaar weten. “Onze techniek laat zien dat de beeldkwaliteit flink kan worden verbeterd dankzij deep learning. De snelle grafische processors in mobiele telefoons zorgen ervoor dat hier overal gebruik van kan worden gemaakt.”

screen_compare

Magic Pony Technology heeft een algoritme ontwikkeld dat weet hoe texturen eruit zien in hoge resolutie. Hierdoor herkent de computer hoe het beelden van lagere kwaliteit kan verbeteren. De startup blijft actief in Europa en zal fungeren als de Europese thuisbasis voor Twitter op het gebied van machine learning.