Twitter laat zien welke trends je gemist hebt tijdens je afwezigheid

Twitter heeft een nieuwe feature uitgerold om de meest relevante en populairste tweets te tonen die je hebt gemist gedurende je afwezigheid op het platform.

De nieuwe functie werd afgelopen november al aangekondigd en moet ervoor zorgen dat de tijdlijn relevant blijft voor de gebruiker.

Alleen beschikbaar voor iOS

Als je Twitter opstart via de iOS app zie je direct een soort ‘samenvatting’ in beeld met de populairste en relevantste tweets die je gemist sinds je laatste bezoek. Het bedrijf heeft aangegeven dat de functie ook beschikbaar zal komen voor de webversie en Android.

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe het algoritme in elkaar zit, maar vermoedelijk wordt het overzicht samengesteld op basis van het klikgedrag, volgers en retweets. Hiermee geeft Twitter je een overzicht van de populairste tweets zodat je direct kunt zien welke trends je gemist hebt.

De nieuwe functie van Twitter heeft veel weg van de ‘top stories’ feature van Facebook en breekt met het idee van een chronologische tijdlijn. Het is overigens niet de enige functie die op de rol staat bij Twitter, want zij zijn ook druk aan het werk met een nieuwe functie voor het versturen van privéberichten.