Twitter neemt maatregelen om oplichting met cryptovaluta’s aan te pakken

Twitter gaat maatregelen nemen om aan cryptovaluta gerelateerde oplichting op het platform aan te pakken. Dat meldt Bloomberg. Daarmee wil het voorkomen dat bedriegelijke accounts met gebruikers in aanraking komen.

Welke maatregelen het bedrijf precies wil gaan nemen, is niet bekendgemaakt. Maar directeur Jack Dorsey zei dinsdag al dat er aan oplossingen gewerkt wordt om oplichting rondom cryptovaluta’s aan te pakken. Daarmee reageerde hij op een klacht van Emin Gün Sirer, mede-directeur van een collectief van wetenschappers dat onderzoek doet naar toepassingen van cryptovaluta.

Spam

Volgens Sirer heeft spam rondom cryptovaluta “ondraaglijke proporties” aangenomen. “Het is onmogelijk om over het onderwerp te praten zonder dat een of andere spammer instapt die probeert om met valse beloftes de virtuele munten van mensen af te troggelen.”

Twitter volgt met de maatregelen het voorbeeld van andere sociale media, zoals Facebook. Facebook verbiedt sinds januari advertenties rondom bitcoin en andere cryptomunten.