Twitter ontslaat 8 procent van het personeel

Twitter gaat 8 procent van het personeel ontslaan, dat staat in documenten van de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Het gaat om in totaal 336 banen die verdwijnen.

Een grote verrassing is het niet. Het rommelt al een tijdje bij Twitter: de inkomsten vallen tegen, de groei van nieuwe gebruikers stokt en in het mangement rommelt het. Deze zomer werd bekend dat Jack Dorsey, één van de oprichters van Twitter, tijdelijk als CEO aan de slag ging als opvolger van Dick Costolo.

Vorige week werd bekend dat het niet langer een tijdelijke functie is en Dorsey CEO blijft. Hij liet direct in een brief aan het personeel weten dat het nodig was om te krimpen om efficiënter te kunnen werken. Nu blijkt dus dat daardoor ruim 300 mensen hun baan kwijt raken.

Mogelijk voert Dorsey de komende tijd nog meer interne veranderingen door, maar het is vooral afwachten wat Twitter met het product van plan is. Het bedrijf zoekt naarstig naar manieren om meer mensen actief te krijgen op het platform. Vorige week lanceerde het bedrijf Moments, een manier om nieuwsgebeurtenissen te volgen. Dat concept is niet heel enthousiast ontvangen.

Daarnaast speelt Twitter met de gedachte om het mogelijk te maken om langere berichten te delen dan de gebruikelijke 140 tekens. Een deel van de Twitter-gebruikers van het eerste uur is bang dat dergelijke aanpassingen het sociale netwerk meer kwaad dan goed kunnen doen en kijken kritisch naar de ontwikkelingen bij het bedrijf.