‘Overnamekandidaten Twitter haken af, maar toch zou de overname nog deze maand rond moeten zijn’

Twitter wil de eventuele overname van het bedrijf nog deze maand rond hebben. Dat meldt persbureau Reuters. Volgens ingewijden moeten de onderhandelingen rond zijn voordat het bedrijf zijn kwartaalcijfers bekend gaat maken. Dat gebeurt op 27 oktober.

Bedrijven die twee weken gelden interesse zouden hebben, zijn volgens verschillende berichten inmiddels afgehaakt. Google, Disney en zelfs Apple werden genoemd als partijen die interesse zouden hebben. Recode berichtte vervolgens dat zowel Google als Disney geen bod zullen plaatsen.

Salesforce, een bedrijf dat zakelijke diensten aanbiedt, zou de enige overgebleven serieuze kandidaat voor een overname zijn. Dat bedrijf zou interesse hebben om analyses over het sociale netwerk uit te voeren die interessant zijn voor bedrijven.

Twitter ging in november 2013 naar de beurs voor een bedrag van 26 dollar per aandeel. De eerste anderhalf jaar schommelde de koers regelmatig heen en weer, maar sinds het voorjaar van 2015 is het aandeel flink gezakt. Het lukt Twitter niet om meer gebruikers aan zich te binden en daar geld mee te verdienen.

Het bedrijf probeert zich nu verder te positioneren door Twitter Moments voor iedereen beschikbaar te maken. Verder richt het zich op sport en politiek, waarmee het de concurrentie aan wil gaan met traditionele televisie. Het sociale netwerk blijft zich verder veel richten op live-gebeurtenissen.