‘Twitter overweegt om muziekdienst SoundCloud over te nemen’

Waar eerder dit jaar Twitter stopte met zijn eigen muziekdienst #Music, zou het bedrijf nu overwegen om de muziekdienst SoundCloud over te nemen. Dat blijkt uit bronnen van de website Recode, het is verder onduidelijk of er al daadwerkelijk overname gesprekken worden gevoerd en hoe concreet die zijn.

SoundCloud is een platform waarop muzikanten hun muziek en mixtapes kunnen uploaden, het bedrijf omschrijft zichzelf als de ‘YouTube voor muziek’. Wat Twitter precies met de dienst zou willen bereiken is niet bekend.

Het zou Twitter’s tweede poging worden om muziek te integreren in hun sociale netwerkdienst. Afgelopen maart verwijderde Twitter haar eigen “Twitter Music”, een op zichzelf staande app waar gebruikers op basis van hun tweets suggesties voor muziek kregen, die ze vervolgens via diensten als Spotify en Rdio konden beluisteren. De dienst werd door weinig mensen gebruikt en is dan ook niet langer dan een jaar online geweest.

SoundCloud is met ruim 250 miljoen gebruikers één van de meest gebruikte diensten om muziek mee te delen. Omdat de muziekdienst al over een grote groep vaste gebruikers beschikt – meer dan het aantal ‘actieve’ gebruikers van Twitter’ zou de integratie met het sociale netwerk dit keer succesvoller moeten verlopen.

Of de geruchten daadwerkelijk kloppen is nog verre van zeker, volgens Recode. Mocht de acquisitie doorgaan dan zou het wel de duurste aankoop voor Twitter tot nu toe zijn; de waarde van SoundCloud werd eerder dit jaar namelijk geschat op 700 miljoen euro.