Twitter gaat naast sport ook politiek livestreamen

Twitter gaat de partijconventies van de Republikeinse en Democratische partijen in de VS livestreamen. Het bedrijf heeft daarvoor een deal gesloten met CBS News. Dat meldt CNN. Kijkers van de livestream krijgen een afzonderlijk verslag van het evenement te zien: de streams van internet verschillen namelijk van de verslaggeving op televisie.

Onder welke voorwaarden de deal tot stand is gekomen, is niet bekend. Begin deze maand testte het bedrijf de livestreaming van een ander groot evenement, tennistoernooi Wimbledon. Daar schortte nog wel het een en ander aan: zo waren de functionaliteit in de mobiele app beperkt. Destijds zei Twitter al dat de dienst nog verre van compleet is en dat er nog veel functies bij moeten komen.

Of de verbeteringen voor het einde van deze maand gereed zijn is niet bekend. De conventies van de Republikeinse en Democratische partij, waarbij de partijen officieel hun kandidaat voor de verkiezingen nomineren, vinden respectievelijk van 18 tot 21 en van 25 tot 28 juli plaats.

Zowel Twitter als Facebook zetten op dit moment groots in op livestreaming. Het is voor de hand liggend dat Twitter daarvoor kiest voor onderwerpen die het sowieso al goed doen op het sociale netwerk, zoals sport en nu dus ook politiek. Facebook daarentegen houdt het wat luchtiger: het bedrijf betaalt bekende grote sterren en mediapartijen om content voor Facebook Live te maken.