‘Twitter sluit volgende week Nederlands hoofdkantoor’

De bezuinigingen die Twitter eerder deze week aankondigde, zijn niet zonder gevolgen voor het Nederlandse kantoor. Volgens tech-site Recode sluiten volgende week al de deuren van de kantoren in Duitsland en Nederland.

Eerder deze week bevestigde Twitter de geruchten van nieuwe kostenbesparingen in de vorm van een ontslagronde. Meer dan 9% van het bedrijf kreeg te horen op zoek te moeten naar een nieuwe baan, zo’n 350 medewerkers.

Volgens Recode blijken de kantoren in Duitsland en Nederland daardoor pertinent te sluiten. In beide landen had Twitter een marketing- en salesteam zitten. Beide kantoren zouden per ingang van volgende week zelfs al gesloten zijn.

Twitter heeft nog niet officieel gereageerd op het artikel van Recode. Ook Marc de Vries, Country Manager Benelux,  kan er tegenover Adformatie niet veel over zeggen. “Ik ben niet in de positie om vragen te beantwoorden”, laat De Vries tegenover hen weten.

Deze week bespraken we de situatie bij Twitter nog in onze podcast ‘Rush Talk’.

Einde videodienst

Naast het snijden in het personeelsbestand, stopt Twitter ook met videodienst Vine. De dienst werd in 2012 binnen 3 maanden na lancering gekocht door Twitter voor een bedrag dat volgens de geruchten rond de 30 miljoen dollar zou liggen. Hoewel de dienst nog altijd door een niche aan videomakers actief werd gebruikt, stopt Twitter toch met het verder bouwen en ondersteunen van de apps en het platform.

De oprichter van Vine, Rus Yusupov, reageerde met een duidelijk statement op het stoppen van zijn geesteskind. “Verkoop je bedrijf niet!”, liet Yusupov weten. Ironisch genoeg via een – massaal gedeeld en op gereageerd – bericht op Twitter. Yusupov werd in de ontslagronde die volgde na de aanstelling van Jack Dorsey als CEO in 2015 al ontslagen bij Twitter.