Twitter verhoogt tekenlimiet naar 280 tekens voor alle gebruikers

Twitter laat voortaan al zijn gebruikers 280 tekens per tweet gebruiken. Hiermee verdubbelt het sociale medium het aantal tekens, waarvan het limiet eerst stond op 140 karakters.

Geslaagde test

Het sociale netwerk maakte het nieuws dinsdagavond bekend in een blogpost. In september werd een testperiode voor de tweets van 280 tekens aangekondigd. De nieuwe tekenlimiet werd onder een beperkte groep gebruikers getest.

Twitter hoopt het zijn gebruikers makkelijker te maken zich uit te drukken met de verhoogde tekenlimiet. Op basis van de data van de test besluit het medium de nieuwe limiet uit te rollen voor alle gebruikers over de hele wereld.

Makkelijker tweeten

Het bedrijf geeft aan dat gebruikers vooral in het begin tweets van 280 tekens plaatsten, omdat het nog nieuw was. Door de hogere tekenlimiet was het makkelijker om te tweeten en werd het ook vaker gedaan. Na een bepaalde periode merkte Twitter echter dat de meesten weer terugvielen op het oude aantal tekens. Tijdens de test was slechts 5% van het aantal tweets langer dan 140 tekens. Mensen met langere tweets bereikten wel meer betrokkenheid (likes, retweets en @mentions). Al met al waren de gebruikers erg enthousiast over de verandering, vertelt Twitter.

De enige landen die geen gebruik kunnen maken van de hogere tekenlimiet zijn China, Japan en Zuid-Korea. Het sociale netwerk geeft aan dat mensen in deze talen al veel meer kunnen zeggen in 140 tekens dan andere talen. Volgens Twitter is er in deze talen daarom ook geen behoefte aan langere tweets.