Twitter verliest 4 miljoen actieve gebruikers en geeft iOS 8 de schuld

Twitter heeft 4 miljoen actieve gebruikers verloren, zo meldt het bedrijf tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Twitter CFO Anthony Noto geeft de uitrol van iOS 8 de schuld van de grote verlies.

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers (Q4 2014) heeft Twitter bekend gemaakt dat het 4 miljoen actieve gebruikers heeft verloren. Noto liet weten dat de uitrol van iOS8 in september vorig jaar daar de hoofdschuldige van is.

Volgens Business Insider is dit eenvoudig te verklaren. De Shared Links sectie van Safari in iOS 7 werd automatisch ververst. Hierdoor zag je direct de nieuwste updates en links in de tijdlijn van Twitter verschijnen. In iOS 8 is deze automatische functie vervangen door het handmatig verversen van de tijdlijn.

Echter geeft Twitter aan dat er nog een andere reden is waarom 1 miljoen actieve gebruikers zijn weggelopen. Zo zouden zij na de upgrade naar iOS 8 niet meer kunnen inloggen met hun wachtwoord vanwege een encryptie probleem.

Het gaat hierbij voornamelijk om personen die standaard zijn ingelogd en nu opnieuw moesten inloggen maar hun wachtwoord kwijt waren.

CEO van Twitter, Dick Costolo, zegt hierover het volgende:

Er waren twee problemen. Het eerste probleem was de automatische verversing in Safari, die ons 3 miljoen actieve gebruikers heeft gekost en waarvan we verwachten dat zij niet meer terugkomen.

Het tweede probleem was een encryptie issue. Door de upgrade waren gebruikers niet in staat om in te loggen en omdat de oplossing hiervoor lang heeft geduurd zijn we nog een miljoen gebruikers kwijt geraakt.